Rode Duivel verrast: "Dat ik er op het EK niet bij was, heeft me deugd gedaan"

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Redactie vanuit Tubeke
| 7 reacties
Rode Duivel verrast: "Dat ik er op het EK niet bij was, heeft me deugd gedaan"
Foto: © photonews

Bij afwezigheid van Kevin De Bruyne ruiken enkele Rode Duivels hun kans. Ook Kevin Mirallas gelooft dat hij bij de nationale ploeg een centrale rol kan vervullen.

"Bij Everton speel ik geregeld achter de spitsen. Ook Roberto Martinez (vorig jaar manager van The Toffees, red.) posteerde me er geregeld en weet dus wat ik op die positie in mijn mars heb."

Mirallas, die woensdag zijn 29ste verjaardag vierde, is uitstekend aan het Premier League-seizoen begonnen. Onder Ronald Koeman kreeg hij weer een basisplaats en vond hij de weg naar doel tegen West Brom.

De kritiek op Marc Wilmots is makkelijk gegeven

"Dat ik het EK niet speelde, heeft me eigenlijk deugd gedaan", verraste de aanvaller. "Ik zit goed in mijn vel en voel me fris, ook mentaal. De seizoensstart was goed, al had ik zeker twee keer meer kunnen scoren. Vanwaar die kentering? Vroeger volgde na twee goeie matchen een terugval. Ik berustte te snel, en verloor vervolgens mijn vertrouwen."

Het missen van het EK had dus een voordeel voor Mirallas, al deed het toch pijn op het moment zelf. "Ik heb bijna alle matchen gezien. Natuurlijk was het frustrerend dat ik de ploeg niet kon helpen. Maar de kritiek op Marc Wilmots is makkelijk gegeven. Hij heeft veel verwezenlijkt binnen de nationale ploeg. Ik verwijt hem dus niets, ook niet dat ik er niet bij was."

Mirallas, vandaag 29 geworden, nadert de dertig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties