Rode Duivels over de felle kritiek na Spanje: "Dat was een klap die hard aankwam, misschien een geluk dat we in het buitenland wonen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Rode Duivels over de felle kritiek na Spanje: "Dat was een klap die hard aankwam, misschien een geluk dat we in het buitenland wonen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met dank aan een 4-0-overwinning tegen Bosnië maakten de Rode Duivels na de kansloze nederlaag tegen Spanje de relatie met hun fans weer helemaal goed. De kritieken na het verlies tegen La Roja waren heftig.

"De nederlaag tegen Spanje was echt een klap die hard aankwam", gaf Dries Mertens vrijdag na de zege tegen Bosnië toe. "Zij waren heel sterk, wij heel zwak. Goed dat we de fans nu iets konden teruggeven."

Eens je bij de nationale ploeg bent, krijg je die stemming natuurlijk wel mee

Na het pijnlijke verlies was de druk om voor eigen volk te presteren groot. "Het is misschien een voordeel dat we in het buitenland wonen en de druk niet zo fel voelen. Maar eens je bij de nationale ploeg bent, krijg je die stemming natuurlijk wel mee."

"De eerste match na het EK, tegen moeilijke tegenstander, onder een nieuwe coach... Dat zorgde voor twijfels", aldus Eden Hazard. "Met de 6 op 6 en de zeven treffers zonder een tegengoal is het vertrouwen terug. Cyprus en Bosnië waren geen ploegen van het kaliber Spanje, maar we vonden ons plezier terug. Daar kunnen we mee verder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties