Vanhaezebrouck en Dury vol lof voor elkaar en hun ploeg

Aernout Van Lindt Sander De Graeve
Aernout Van Lindt en Sander De Graeve
| 0 reacties
Vanhaezebrouck en Dury vol lof voor elkaar en hun ploeg
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury en Hein Vanhaezebrouck. Het is een haat-liefdeverhouding die al teruggaat naar de dagen toen ze met Zulte Waregem en Kortrijk tegenover elkaar stonden. En toch: beide coaches hebben respect voor elkaar.

Over elkaar:

"We verschillen op verschillende vlakken, maar op de belangrijkste lijken we misschien wel op elkaar", aldus Hein Vanhaezebrouck op zijn persconferentie in Gent. "We kunnen lang voor een ploeg werken, ze zijn ons niet te snel beu. We drijven elkaars groep ook naar het maximum, zonder te weinig slechte periodes."

Iets wat Dury ook graag wil bevestigen: "We moeten respect hebben voor elkaar. Gent heeft onder Vanhaezebrouck iets neergezet. Ze zijn kampioen geworden, hebben een erg mooi parcours afgelegd in de Champions League. Dat komt er echt niet zomaar, we moeten dus chapeau zeggen aan spelers en staf."

Over de groei van beide clubs:

Vanhaezebrouck: "Zulte Waregem is een bloeiende en groeiende club. Ze hebben een nieuw spelerscomplex, ze kunnen elk jaar opnieuw goede spelers binnenhalen en doen het goed. Ze zijn het voorbeeld voor de kleinere clubs, zoals ook Kortrijk dat verschillende jaren is geweest overigens."

Dury: "We hebben de voorbije jaren iets neergezet en zijn in volle groei en proberen onze limieten te verleggen. Maar inderdaad, ook Gent is de voorbije jaren snel gegroeid. Ze hebben die limieten verlegd en zijn kampioen geworden. Ik zou ook graag ooit eens kampioen worden, maar we waren er al eens dichtbij."

Over elkaars team:

Vanhaezebrouck: "Nu hebben ze een heel evenwichtige kern, met kracht en technische bagage, met scorende vermogen, een ideale mix van ervaring en jeugd. Wij hebben het meeste balbezit, maar Zulte Waregem staat tweede in dat klassement. Meestal zijn de ploegen met het meeste balbezit de beste ploegen, ze gaan uit van eigen kwaliteiten. Tenzij het noodlot toeslaat kunnen ze zeker meedraaien bovenin."

Dury: "AA Gent is een erg stevig geheel. Ze hebben graag de bal en kunnen van daaruit erg goed voetbal spelen. Ze gebruiken al enkele jaren een vast systeem onder Vanhaezebrouck waar het team wel bij weet te varen. Ze zijn opnieuw mee bovenaan en zullen zeker hun rol spelen dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties