Fans van AA Gent en Anderlecht hebben pech: VRT legt uit waarom wel Standard en Genk donderdag op de buis komen

Redactie
| 41 reacties
Fans van AA Gent en Anderlecht hebben pech: VRT legt uit waarom wel Standard en Genk donderdag op de buis komen
Foto: © photonews

Wie maandag naar één of Canvas keek, heeft het alvast opgemerkt. De openbare omroep maakte reclame voor de Europa League-avond van donderdag, waarop een bizarre keuze wordt gemaakt.

De VRT gaat om 19 uur namelijk Standard-Panathinaikos uitzenden en vervolgens om 21u05 Racing Genk tegen Athletic de Bilbao. Merkwaardig, wetende dat om 19 uur de topper Shakhtar Donetsk - AA Gent op het menu staat en Anderlecht om 21u05 bij Mainz 05 op bezoek gaat.

Niet puur voor kijkcijfers gaan

"Als we puur voor de kijkcijfers gaan, moeten we altijd Anderlecht uitzenden", verklaart Pieter De Windt, hoofdredacteur Sport bij de VRT aan Het Nieuwsblad. "Maar we hebben al twee EL-matchen van Anderlecht uitgezonden en vonden het opportuun om nu voor Genk te kiezen. Genk won thuis van een Italiaanse subtopper en speelt nu thuis tegen een Spaanse subtopper."

Ook achter de keuze voor Standard, dat stilaan voor de match van de waarheid staat, zit een redenering. "We zijn een publieke zender en houden er rekening mee dat we niet elke keer dezelfde ploeg aan bod laten komen", aldus De Windt nog. "Maar het is niet zomaar een beurtrol, we maken wel telkens een weloverwogen keuze." Wie Gent en Anderlecht in de Europa League aan het werk wil zien, kan afstemmen op Play Sports.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties