Portugese journalist geeft Club Brugge hoop: "Daar is Porto kwetsbaar"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Portugese journalist geeft Club Brugge hoop: "Daar is Porto kwetsbaar"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge gaat vanavond tegen FC Porto op zoek naar zijn eerste punt in deze campagne van de Champions League. Alweer een stevige ploeg als tegenstander, al is er hoop voor blauw-zwart.

“Centraal achterin is Porto toch wel een beetje kwetsbaar”, geeft Record-journalist Hugo Neves toe. “Porto heeft geen goed uitvoetballende verdediger. Zelfs de Braziliaan Felipe is niet geweldig met de bal aan de voet. In de lucht zijn de centrale verdedigers dan wél weer sterk.”

De spelers rond het centrale duo zorgen er voor dat het manco van die mannen niet zo hard opvalt. “De vleugelbacks zijn goed en dat zijn ook de centrale middenvelders. Enkel centraal achterin komt Porto dus net iets zwakker voor de dag”, aldus Neves. Het zal Michel Preud’homme ongetwijfeld zijn opgevallen toen hij de tegenstander analyseerde.

"Porto zakt met vertrouwen af naar België en is favoriet"

Hugo Neves

Porto begon met 1 op 6 aan het Europese verhaal in de Champions League, Club Brugge met 0 op 6. “Toch denk ik dat Porto met vertrouwen naar België afzakt. De ploeg beschikt nu over meer stabiliteit dan aan het begin van het seizoen én wint wedstrijden", merkt Neves fijntjes op.

“Maar… Natuurlijk zal ook de druk een grote rol spelen. Porto moét eigenlijk winnen in België, en dat kan dan weer in het voordeel van Club Brugge spelen. Als Club Brugge de druk in het begin van de match kan weerstaan, is alles mogelijk. Maar Porto is natuurlijk favoriet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties