Het Europese voetbal, het favoriete toneel van Dries Mertens

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Het Europese voetbal, het favoriete toneel van Dries Mertens

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tegen Besiktas was Dries Mertens woensdagavond alomtegenwoordig. Als tweede spits was hij overal, scoorde een goal en lokte twee penalty's uit. Het leverde hem een plek in het Champions League team van de week op.

Schitteren op het Europese toneel, het is een gewoonte voor de Leuvenaar. Hij is niet altijd basisspeler in de Serie A, maar komt op Europese avonden steevast tot leven. Het is het podium dat de voorkeur wegdraagt van de kleine artiest.

Het begon in 2014-2015, het festival van Mertens in Europa. Toen haalde Napoli de halve finale van de Europa League en zorgde Mertens voor de goeie resultaten met vier goals en drie assists in dertien wedstrijden.

Vorig seizoen ging Napoli eruit in de zestiende finales tegen Villarreal, maar tijdens de groepsfase vond Mertens maar liefst vijf keer de weg naar doel en gaf hij twee doelpunten op een presenteerblaadje voor zijn ploegmaats.

Dit jaar, in de hoger aangeschreven Champions League, veranderde er neits voor Mertens. Hij was zijn briljante zelf en deed al drie keer de netten trillen. In zijn 45 wedstrijden in de Europa League zit hij al aan veertien goals en zeventien assists. In de Champions League zijn dat drie doelpunten en vier assists in negen wedstrijden. Mr. Europe, reken maar!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties