Troeft Roeselare Antwerp en co af? "Met één been in eerste klasse staan zou totaal onverwacht zijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 23 reacties
Troeft Roeselare Antwerp en co af? "Met één been in eerste klasse staan zou totaal onverwacht zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De strijd om de eerste periodetitel in de Proximus League dreigt uit te monden in een ware thriller. Roeselare wipte dankzij de zege tegen Cercle Brugge opnieuw over Lierse en legde zo de druk bij de enige overgebleven concurrent.

Lierse krijgt zondag om 16 uur Lommel United over de vloer. Een wedstrijd die men bij Roeselare aandachtig zal volgen. "Ik zal sowieso naar de match kijken om op de hoogte te blijven", geeft middenvelder Thibaut Van Acker aan bij Voetbalkrant.com. "Thuis tegen Lommel, nooit gemakkelijk. Onderling zullen er wel wat berichtjes worden verstuurd."

Na de 25 op 27 zou het doodjammer zijn dat we net tegen Antwerp punten laten liggen

Thibaut Van Acker

De definitieve beslissing valt pas volgende week. Dan krijgt Roeselare Antwerp over de vloer en trekt Lierse naar Oud-Heverlee Leuven. "Na de 25 op 27 zitten we boordevol vertrouwen. Het zou doodjammer zijn dat we net zondag punten laten liggen. Maar Antwerp blijft natuurlijk Antwerp, ook in mindere doen. Het zal van details afhangen."

Toch heerst er op Schiervelde geen zogenaamde periodetiteldruk. "Niemand verwachtte op voorhand dat Roeselare na de slechte start bovenin zou meedraaien. Voor de club en de fans zou de periodetitel natuurlijk geweldig zijn. Dan sta je al met één been in de Jupiler Pro League", beseft Van Acker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties