Vanhaezebrouck weet wat er schort: "In België kom je daar nog mee weg"

Redactie
| 8 reacties
Vanhaezebrouck weet wat er schort: "In België kom je daar nog mee weg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee weken geleden kreeg AA Gent een pak slaag van Shakthar Donetsk (5-0). Morgen krijgen de Buffalo's de Oekraïners over de vloer en Hein Vanhaezebrouck hoopt er deze keer beter vanaf te komen. Want de kwalificatie voor de volgende ronde staat op het spel.

Vanhaezebrouck blijft wel voorzichtig. "Het is de beste ploeg waar we al tegen gespeeld hebben. Toch vond ik dat vorige keer wel meevallen. Je ziet natuurlijk dat er kwaliteit in die ploeg zit, als je zelf medewerking verleent, aanvaarden zij die met plezier. Dat is het verschil met België, als je hier cadeaus weggeeft, heb je soms nog het geluk dat de tegenstander er niets mee doet", aldus Vanhaezebrouck.

"Een team van het niveau Shakhtar doet dat wel. Dat is eigen aan de echte topclubs: alles wat je hen geeft, nemen ze ook. Het is dus vooral belangrijk om niets meer weg te geven morgen. Ik heb gezien in Shakthar dat we in staat zijn om weerwerk te bieden als we goed staan. We hebben ook mogelijkheden en kansen gehad, we hebben die alleen niet afgewerkt."

Overwintering: alles in handen

Vanhaezebrouck wil immers overwinteren, maar een nederlaag tegen Shakhtar zou dat wel eens kunnen dwarsbomen. "We zitten nog altijd op koers in Europa. We hebben twee zware uitwedstrijden achter de rug en we staan nog altijd op de tweede plaats. Er resten ons nu nog twee thuiswedstrijden en daarin moeten we onze kwalificatie proberen verzekeren."

In de twee thuiswedstrijden wil Vanhaezebrouck de overwintering afdwingen.

"Shakthar is een heel sterke ploeg, maar we hebben in het verleden wel meer sterke ploegen ontvangen en toen is het ook gelukt. Ik blijf heel veel vertrouwen hebben in mijn groep en ben er van overtuigd dat ze in dergelijke wedstrijden in staat zijn om boven zichzelf uit te stijgen”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties