Sneer naar 'sommige' Belgische clubs: "Dan speel je beter voor de zesde plaats"

Redactie
| 58 reacties
Sneer naar 'sommige' Belgische clubs: "Dan speel je beter voor de zesde plaats"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent speelt vanavond tegen groepsleider Shakhtar Donetsk. Na de 5-0 ginder is men op zoek naar eerherstel. Want voor de Buffalo's is Europa bijzonder belangrijk, in tegenstelling tot anderen die de competitie voorrang geven.

Over wie hij het heeft, laten we in het midden, maar De Witte ziet met lede ogen aan dat sommige clubs de Europa League als een bijkomstige zaak behandelen. "Wij weigeren te zeggen dat ons Europees verhaal ballast is. Ik vind het jammer dat sommige andere clubs verkondigen dat Europees voetbal ondergeschikt is", aldus De Witte in HLN.

"Je speelt toch een heel jaar voor zo'n Europees ticket? En je weet op voorhand dat het een extra belasting vormt. Dan speel je beter voor de zesde plaats in het klassement, hé. Ik trek ten strijde tegen de afbraak van de Europa League."

"Oké, er is een verschil met de Champions League, maar er is nog een groter verschil tussen de Europa League en géén Europees spelen. Weet je, ik ben bang dat er na 2021 geen plaats meer zal zijn voor een Belgische ploeg in de Champions League. Net daarom moeten we opletten dat we de Europa League niet zélf devalueren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties