Hoe gaat het nog met Obbi Oularé? Essevee-spits kan nog steeds dé troef worden

Hoe gaat het nog met Obbi Oularé? Essevee-spits kan nog steeds dé troef worden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De machine van Zulte Waregem slaat bijzonder goed aan. En dat is goed nieuws voor de spelers die spelen, maar misschien iets minder voor de bankzitters. Mannen als Vetokele, Naessens, Brebels, Coopman en Oularé zitten misschien meer dan hun lief is op de bank. Hoe zou het nog zijn met die laatste?

Obbi Oularé is de man die bij Club Brugge grote sier maakte en voor 8 miljoen naar Engeland trok, daarna een jaartje verkommerde bij Watford en deze zomer op huurbasis naar de Gaverbeek kwam. Tot op heden speelde hij nog maar 24 minuten in zes korte invalbeurten.

Weinig tijd dus voorlopig om hem echt aan het werk te zien, al blijft hij een rol spelen in de mogelijke flexibiliteit die Essevee aan de dag kan leggen. Zeker met oog op een seizoen waarin play-off 1 kan worden gespeeld en voorlopig ook in de Beker van België hoog kan worden gemikt, kan hij zijn rol nog spelen.

Spelen en genieten was wat Oulare zelf wou bij zijn intrede in Waregem. Dury dacht dat hij hem in zes weken wel klaar zou krijgen, maar zover is het vooralsnog niet. “Hij was een paar weken out na een wedstrijd met de beloften en heeft zo een kleine achterstand opgelopen”, aldus Francky Dury over Oulare.

“Maar hij is scherp bezig op training en moet zo verder blijven doen. Dan kunnen we hem gebruiken in wedstrijden waar hij in het slot de match kan openbreken. We geven hem zeker nog niet op, nu moet hij ritme opdoen.”

Op termijn kan hij een optie worden naast/voor Mbaye Leye

Op termijn lijkt een optie met twee spitsen wél nog steeds op tafel te liggen. Dury probeerde dat al eens met Leye én Vetokele in Mechelen – toen rendeerde dat. “Of dat ook een optie kan worden met Obbi? Misschien wel op termijn.”

We gaven bij de start van het seizoen al aan dat we van Oulare veel verwachten, misschien kan hij na Nieuwjaar een echte troef zijn. Hij wil er alvast het beste van maken en werkt elke week hard om er zo snel mogelijk te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties