Anderlecht houdt 'Duits' spandoek van supportersgroep 'Mauves Army' tegen, die vervolgens niet geassocieerd wil worden met nazi's

Redactie
| 33 reacties
Anderlecht houdt 'Duits' spandoek van supportersgroep 'Mauves Army' tegen, die vervolgens niet geassocieerd wil worden met nazi's
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht neemt het donderdagavond voor zijn vierde EL-duel op tegen het Duitse Mainz 05. Voor deze belangrijke Europese afspraak wilde sfeergroep Mauves Army 2003 een spandoek ontrollen, maar dat komt er nu niet.

Mauves Army wou een banner ophangen met daarop Europapokalsieger, Meine Stadt - Mein Verein wat zoveel wil zeggen als Europese bekerwinnaar, mijn stad - mijn club. Maar paars-wit hield het spandoek uiteindelijk tegen.

Verwijzing naar Hitler

De supportersgroep kreeg hiervoor een argumentatie van Anderlecht. Zo zou het spandoek geassocieerd kunnen worden met Adolf Hitler en zijn de laurieren op de afbeelding fascistisch. Laurieren die overigens ook het clublogo kleuren en al jaren deel uitmaken van eerdere tifo's", klinkt het bij Mauves Army.

Dat tot slot de slogan in het Duits erop staat, vormt eveneens een probleem. De Belgische recordkampioen stelde Mauves Army voor de tekst te veranderen om het spandoek alsnog te kunnen ophangen. Maar daar ging de sfeergroep, die niet geassocieerd wil worden met nazi's, niet op in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties