Leekens gaat onderuit in debuutmatch als bondscoach van Algerije

Koen Frans
Koen Frans
| 16 reacties
Leekens gaat onderuit in debuutmatch als bondscoach van Algerije
Foto: © photonews

Georges Leekens begon vandaag met Algerije aan de lange weg richting WK 2018. In de Afrikaanse voorronde kregen de ambities van de 'Woestijnvossen' een stevige knauw op het veld van Nigeria. Ook het Kameroen van Hugo Broos kon niet winnen.

Algerije had begin oktober in de eerste kwalificatiewedstrijd 1-1 gelijkgespeeld tegen Kameroen en trok op de tweede speeldag naar Nigeria, dat met 1-2 had gewonnen bij Zambia. Georges Leekens, die eind vorige maand werd ontslagen bij Lokeren, wist dat hij maar beter niet kon verliezen in zijn eerste wedstrijd als Algerijns bondscoach.

Maar Nigeria bleek een maatje te groot voor les Fennecs, zoals het Algerijnse elftal wordt genoemd. Tijdens de rust stond de ploeg van Leekens al 2-0 in het krijt na doelpunten van Victor Moses en Jon Obi Mikel. Nabil Bentaleb lukte twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar diep in blessuretijd gaf opnieuw Victor Moses de Algerijnen de doodsteek: 3-1.

In het andere duel in de groep van Algerije speelden het Kameroen van Hugo Broos en Zambia 1-1 gelijk. Ook voor de troepen van Broos was dat een teleurstellend resultaat. Nigeria leidt met 6 op 6, Kameroen telt twee punten, Algerije deelt met één schamel puntje de laatste plaats in de groep met Zambia.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties