Ariël Jacobs heeft een oplossing voor het probleem Stanciu

Redactie
| 2 reacties
Ariël Jacobs heeft een oplossing voor het probleem Stanciu
Foto: © photonews

Het wil maar niet vlotten met Nicolae Stanciu bij Anderlecht. Ook Ariël Jacobs, ex-coach van de Brusselaars, ziet dat het lang duurt. En hij heeft verklaringen en zelfs een oplossing...

Jacobs begrijpt Weiler ook als hij hem laat staan. "Hij zal op training ongetwijfeld dingen zien die bevestigen dat Stanciu een speciale voetballer is. Als trainer denk je dan: 'Dat kan hij niet verleerd zijn, vroeg of laat komt het eruit.' En je laat hem staan. Maar het duurt nu echt wel lang, moet ik zeggen... En dan moet je opletten als coach dat de wrevel en de frustraties bij de ploegmaats niet gaat groeien", zegt hij in HLN.

"Bij Steaua Boekarest moest Stanciu ongetwijfeld hooguit eens knippen met zijn vingers of hij kreeg de bal. In Anderlecht is er Tielemans, Dendoncker, Hanni... Stanciu moet zich daaroverzetten - en niemand kan hem daarbij helpen."

Zoals De Bruyne en Hazard bij de Rode Duivels

Maar Jacobs zou oplossingen hebben. "Je zou een andere veldbezetting kunnen proberen... Met drie achterin en Stanciu en Hanni in steun van Teodorczyk. Een beetje zoals Hazard en Pedro bij Chelsea en Hazard en De Bruyne bij de Rode Duivels. Ik heb het zelf ook een tijdje zo opgelost met Boussoufa en Hassan in de rug van Frutos, tot die twee alleen nog maar aan elkaar de bal gaven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties