Sporting Hasselt van Stijn Stijnen plooit pas in de tweede helft op het Kiel: "Dit Beerschot-Wilrijk wordt los kampioen"

Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen
| 14 reacties
Sporting Hasselt van Stijn Stijnen plooit pas in de tweede helft op het Kiel: "Dit Beerschot-Wilrijk wordt los kampioen"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Sporting Hasselt van coach Stijn Stijnen plooide gisteren pas in de tweede helft op het veld van leider KFCO Beerschot-Wilrijk. De Hasselt-coach kon zich achteraf neerleggen bij de suprematie van de thuisploeg.

Stijn Stijnen was duidelijk niet te spreken over het wedstrijdverslag op de officiële website van KFCO Beerschot-Wilrijk. Het spel van zijn Sporting Hasselt werd daarin omschreven als "Spektakeldodend en strontvervelend "Frigo"-voetbal". Een sneer die in het verkeerde keelgat was geschoten, maar de 35-jarige ex-doelman van Beerschot was wel professioneel genoeg om de persconferentie aan te vatten.

"Als je dit jaar naar Beerschot komt, weet je dat je tegen een ploeg van buiten categorie moet spelen", begint Stijnen. "De voorbije jaren waren de resultaten misschien nog wat wisselvallig, dat is nu niet meer het geval. Ze zijn overgeschakeld op een profstatuut en het mooie parcours van dit seizoen is de verdienste van de trainer. Onze jonge vzw schiet tegen zo'n ploeg op alle vlakken tekort."

We hadden in de laatste minuut van de eerste helft wel een strafschop verdiend.

Strafschop verdiend

"We speelden vooral vanuit een stevige organisatie en overleefden met wat geluk die eerste golven van de thuisploeg. Zo halen we 0-0 bij de rust. We hadden in de laatste minuut van de eerste helft wel een strafschop verdiend. Die bal moest op de stip, maar de scheidsrechter durfde er niet voor fluiten", foetert Stijnen.

"De tweede helft is een ander verhaal", geeft de jonge coach toe. "Na een foutje van ons slaat Beerschot meteen genadeloos toe. En ondanks het feit dat twee van de drie doelpunten volgens mijn spelers buitenspel waren, moeten we erkennen dat de thuisploeg de wedstrijd volledig domineerde."

Beerschot-Wilrijk wordt volgens mij los kampioen.

Stijnen wil niet flauw doen en noemt de nederlaag op het Kiel 'logisch'. "Als je naar de mogelijkheden van beide clubs kijkt, dan is dit inderdaad een uitslag die je kan verwachten. Maar Beerschot-Wilrijk moet het natuurlijk wel nog elke keer afmaken en dat doen ze dit jaar fenomenaal. Daarom gaan ze volgens mij ook los kampioen spelen. Nogmaals: dat is de verdienste van Marc Brys", eindigt Stijnen met een tweede compliment aan zijn collega.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties