RB Leipzig is niet van plan filosofie aan te passen: "Wij hoeven Messi of Ronaldo niet"

RB Leipzig is niet van plan filosofie aan te passen: "Wij hoeven Messi of Ronaldo niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RB Leipzig is een sprookje aan het schrijven zoals Leicester City dat vorig seizoen deed. Enige verschil: de Duitse promovendus doet het met allemaal jonge gasten. Een Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, daar zouden ze voor bedanken.

Leipzig speelt met allemaal jongens onder de 24 jaar. De filosofie van de club is hoog pressing zetten en dat negentig minuten lang volhouden. "Messi en Ronaldo? Neen, bedankt. Ze zijn te oud én te duur voor ons", aldus sportief directeur Ralf Rangnick. "Messi en Ronaldo aantrekken zou niet bij de filosofie van onze club passen."

"Wij hebben de jongste én meest onervaren ploeg van de hele Bundesliga. Of we een revolutie hebben ingeluid, weet ik niet. Maar het is toch wel heel opvallend dat een ploeg die 3,5 jaar geleden nog in vierde klasse speelde, nu plots alleen leider is in de hoogste afdeling."

Toch komt er kritiek omdat Leipzig zogezegd een artificiële club is. "Zodra er een nieuw team de elite aanvalt, stuit dat op weerstand. Met Hoffenheim was dat een paar jaar geleden ook zo. Toen we tegen Bayern speelden, juichte iedereen opeens weer voor ons. Veel voetbalfans vinden het trouwens wel mooi wat hier gebeurt, hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties