'King Kara' is zowaar bescheiden geworden: "Ik heb de ploeg veel punten gekost"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 16 reacties
'King Kara' is zowaar bescheiden geworden: "Ik heb de ploeg veel punten gekost"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

We geloofden bijna onze oren niet deze morgen. Kara Mbodji, vorig seizoen nog gevoelig voor elke soort van kritiek, die zelf toegaf dat hij niet goed was... De Senegalese verdediger sloeg zowaar mea culpa.

Binnen de club klonk het al een tijdje: 'Kara is veranderd tegenover vorig seizoen'. We benaderden dat met een beetje scepsis, want uit het verleden leerden we dat hij weinig zelfkritiek had. Maar na vrijdagochtend moeten we onze excuses aanbieden: 'Le nouveau Kara est arrivé'.

Kara is al sinds begin dit seizoen top. Weg zijn de gevaarlijke dribbels of intercepties waarbij je de handen voor de ogen houdt. "Ik hou het simpel en dan ben ik op mijn best. Ik werk zoals ik altijd al heb gedaan, maar ik neem geen risico's meer. Vorig seizoen was alles nieuw voor mij: de ploegmaats, de omgeving, de druk... Ik wilde daardoor anders spelen dan ik gewend was", geeft hij nu toe. "Vorig seizoen had ik op bepaalde momenten zelfs geen zin meer om mijn huis te verlaten. Zo slecht voelde ik me. Ik was beschaamd."

Vorig seizoen had ik op bepaalde momenten zelfs geen zin meer om mijn huis te verlaten. Zo slecht voelde ik me. Ik was beschaamd

Toen we hem daar vorig seizoen mee confronteerden, werd de rijzige verdediger altijd een beetje kwaad. Nu geeft hij het zelf toe. "Die andere manier van spelen kwam me duur te staan. En ook aan de ploeg, want ik heb hen veel punten gekost zo. Een verdediger moet in de eerste plaats verdedigen. We hebben genoeg spelers die het verschil kunnen maken. Ik speel zo simpel mogelijk nu.""

Kara profileert zich nog steeds als leider in de kleedkamer, maar doet dat op een constructieve manier. "Ik praat wanneer ik moet praten. Je moet niet praten enkel om te praten. Ik doe het wel regelmatig. Met ploegmaats die het moeilijk hebben of op de bank zitten. Ik heb het zelf jaren meegemaakt bij de Senegalese nationale ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties