Steeds minder Belgische talenten trekken naar Ajax: zijn Leyder en Antonucci de laatste der mohikanen?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Steeds minder Belgische talenten trekken naar Ajax: zijn Leyder en Antonucci de laatste der mohikanen?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er was een tijd dat talenten van bij ons als zoete broodjes over de toonbank gingen bij Ajax. Zo groeiden Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld de jongste jaren door tot de Amsterdamse hoofdmacht. Van die 'Belgische' politiek is de Nederlandse recordkampioen nu wat afgestapt.

Met de 19-jarige Nathan Leyder (Jong Ajax) en de 17-jarige Francesco Antonucci (A1) kozen twee Belgen ervoor hun jeugdopleiding bij Ajax verder te zetten. Naast deze twee Jonge Duivels is het op De Toekomst al diep graven naar landgenoten.

Na enkele magere jaren teert Ajax voortaan weer op een nieuwe lading Nederlands talent met onder meer Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri. Zij kunnen in een later stadium goed van pas komen voor Oranje. Bovendien kijken de Ajacieden verder dan de Lage Landen en Scandinavië.

Concurrentie voor Antonucci

In de zomer haalde Ajax met basisspeler Davinson Sanchez (20) en Mateo Cassierra (19) al twee Colombiaanse talenten in huis voor de eerste ploeg. Bij de A1 sluit na de winterbreak ook Sebastian Pasquali (17) aan. De Australische sensatie zal er in concurrentie gaan met onze Antonucci.

Antonucci verliet in de zomer van 2015 de jeugdopleiding van Anderlecht voor die van Ajax
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties