Goalgetter pur sang brak niet door in eerste klasse, maar breekt nu potten in 1B: "54 goals in 2,5 seizoenen is niet slecht, hé"

Dirk Pieters
| 5 reacties
Goalgetter pur sang brak niet door in eerste klasse, maar breekt nu potten in 1B: "54 goals in 2,5 seizoenen is niet slecht, hé"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In eerste klasse B is de tweede periode alweer vijf speeldagen oud. KSV Roeselare prijkt aan de leiding, terwijl Lommel United achterop hinkt in de stand. Weinig verschil dus met de eerste periode. Of toch: de topschutter van de tweede periode speelt voor... Lommel United.

Christophe Bertjens maakte tijdens de laatste vijf speeldagen maar liefst vier doelpunten. Niet vanzelfsprekend als je ploeg het moeilijk heeft. “Ik denk niet dat we een scoringsprobleem hebben”, vertelt Bertjens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Er is een stijgende lijn in onze vormcurve te merken. Met een beetje geluk stonden we aan de rust 0-2 voor tegen Union. Jammer genoeg slikten we na de pauze een domme goal. Het verhaal van ons seizoen: een gebrek aan geluk.”

"54 doelpunten in 2,5 seizoenen is niet slecht, hé"

Christophe Bertjens

Persoonlijk gaat het Bertjens voor de wind. “Vroeger pikte ik ook al geregeld een doelpunt mee, maar door omstandigheden (blessures, nvdr.) kon ik nooit doorbreken bij STVV. Maar het is alsof de laatste drie jaar iedere bal tegen de netten gaat. 54 goals in 2,5 seizoenen is niet slecht, hé.”

“Ik zit nu aan negen goals na elf basisplaatsen. Als ik aan het einde van het seizoen in de top-drie van de topschutterstand sta, zal ik niet mopperen. Máár het allerbelangrijkste is dat Lommel United in 1B blijft. Dat is de topprioriteit”, besluit de aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties