OFFICIEEL: Rode Duivels leggen oefeninterland vast

OFFICIEEL: Rode Duivels leggen oefeninterland vast
Foto: © photonews

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hebben een eerste vriendschappelijke oefeninterland beet voor volgend jaar. Op 28 maart spelen ze tegen Rusland, in het Fisht Stadium in Sotsji.

Op 25 maart staat de WK-kwalificatieinterland tegen Griekenland op het programma en drie dagen later spelen de Duivels dus tegen Rusland. Het nieuws was eerder al uitgelekt, maar is nu officieel. Zowel België als Rusland waren immers op zoek naar een stevige tegenstander in aanloop naar het WK van 2018.

Het wordt de tiende confrontatie tussen de Rode Duivels en Rusland (duels met de Sovjetunie meegerekend). Het laatste duel dateert van de 1-0-zege op de 2014 FIFA World Cup in Brazilië op 22 juni 2014 en van de negen wedstrijden wonnen zowel Rusland als België er elk vier. In 1996 was er het enige gelijkspel (0-0).

Rusland, rechtstreeks geplaatst voor de 2018 FIFA World Cup als organiserend land, is op dit moment 55e gerangschikt op de FIFA World Ranking, onze Rode Duivels vijfde. Het Olympisch Stadion in Sotsji (Fisht Stadium), waar de wedstrijd zal plaatsvinden, is tijdens het WK in 2018 het decor voor vier groepswedstrijden, een achtste en een kwartfinale.

Tickets

De KBVB is nog niet op de hoogte van het aantal tickets dat zal beschikbaar zijn voor Belgische fans, net als de ticketprijzen. Enkel leden van Fanclub 1895 kunnen de wedstrijd in Rusland bijwonen. Ticketinformatie voor hen volgt binnenkort. Lid worden van Fanclub 1895 biedt je naast toegang tot wedstrijden van onze Rode Duivels in het buitenland nog meer voordelen! Ontdek ze op www.1895.be!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties