Reactie Youngsters Schrijvers en Trossard hielpen mee aan de demonstratie op Stayen: "Hier staat Genk voor, het had zelfs 0-7 kunnen zijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Youngsters Schrijvers en Trossard hielpen mee aan de demonstratie op Stayen: "Hier staat Genk voor, het had zelfs 0-7 kunnen zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Siebe Schrijvers en Leandro Trossard scoorden niet, toch hadden beide jonkies vrijdag een belangrijk aandeel in de 0-3-overwinning van KRC Genk op het veld van rivaal Sint-Truiden. Voor jeugdproducten uit de mijnstad betekent de derbyzege nog nét iets meer.

"We hadden op voorhand aangegeven dat we scherp moesten beginnen", reageerde Trossard op de klinkende zege. "Na een gesloten halfuur waarin STVV het compact hield, vielen de goals vanzelf."

"Op die uitbraken waaruit we scoorden hebben we deze week getraind. We wisten dat daar de sleutel lag", pikte Schrijvers in. "We hadden wel met 0-6 of 0-7 kunnen winnen. En zelf gaven we amper iets weg."

Je voelt dat er druk op ligt, maar we zijn koel genoeg om dat te onderdrukken

Onder meer Trossard kon na rust zijn doelpuntje meepikken, maar hij besloot de bal alsnog af te spelen aan ploegmaat Schrijvers. "Ik wou eerst zelf trappen tot ik hem zag vrijlopen. Het was gewoon een slechte pass van mij." (lacht)

"We hebben getoond waar we voor staan: goed voetbal en goals maken. Je voelt dat er druk op ligt, maar we zijn koel genoeg om dat te onderdrukken", besloot Trossard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties