Messi en Neymar kunnen - zelfs mits een stunt tegen PSG - de CL-finale in Cardiff mogelijk al vergeten

Redactie
| 13 reacties
Messi en Neymar kunnen - zelfs mits een stunt tegen PSG - de CL-finale in Cardiff mogelijk al vergeten
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zelfs als Barcelona voor een onwaarschijnlijke stunt zou zorgen door PSG alsnog uit te schakelen in de Champions League, dreigen de Catalanen in een eventuele finale zonder Messi en Neymar te moeten aantreden. De verscherpte visummaatregelen sinds de Brexit zijn daar de reden voor.

Als Barça er dit seizoen mircaleus alsnog in zou slagen om de finale van de Champions League in Cardiff te halen, dan zal de Spaanse club het in de eindstrijd mogelijk zonder Lionel Messi en Neymar moeten stellen. Het tweetal is momenteel verwikkeld in een gerechtelijke procedure en zou om die reden niet in aanmerking komen voor een benodigd visum, zo laat UEFA-voorzitter Aleksandr Ceferin weten.

"Tegen Neymar en Messi lopen nu strafzaken. Dit jaar is de finale van de Champions League in Cardiff. Het is mogelijk dat ze niet worden toegelaten", klonk het bij de Sloveense topman van de UEFA in de New York Times. De Britse overheid hanteert sinds de Brexit een aangescherpt visumbeleid. "Het is voor ons een groot issue dat spelers uit Engeland wel overal naartoe kunnen reizen, maar dat spelers van andere clubs niet naar Engeland kunnen", aldus Ceferin.

Eerder dit seizoen was PSG-verdediger Serge Aurier al het slachtoffer van het aangescherpte visumbeleid in het Verenigd Koninkrijk. Tegen hem loopt in Frankrijk een strafrechtelijke zaak, waardoor hij het duel van zijn club met Arsenal in november aan zich voorbij moest laten gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties