Anderlecht maakt kennis met José 'The Special One' Mourinho: "Bedankt, de eerste serieuze vraag die ik hier krijg"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 4 reacties
Anderlecht maakt kennis met José 'The Special One' Mourinho: "Bedankt, de eerste serieuze vraag die ik hier krijg"
Foto: © photonews

Anderlecht speelt donderdag in de kwartfinales van de Europa League een galamatch tegen Manchester United. De Brusselaars schoten met The Mancunians de hoofdvogel af, maar wat vindt manager José Mourinho nu van de Belgische opponent?

"Bedankt, het is de eerste serieuze vraag die ik hier krijg", antwoordde The Special One na enkele vragenrondes in zijn gekende stijl. "Anderlecht heeft een sterk team en speelt met een duidelijke visie. We zullen ons beste niveau moeten halen om hen te kloppen."

De 57-jarige Mourinho weet echter dat United een terugmatch op eigen bodem achter de hand heeft. "We wonnen in deze Europa League al élke wedstrijd (vijf stuks, red.) op Old Trafford. Dat is een belangrijk gegeven. Maar als we morgen niet goed spelen, brengen we onszelf onnodig in moeilijkheden."

Dat Anderlecht één titel meer pakte? United speelde niet zo vaak in de UEFA Cup

José Mourinho

"Anderlecht speelt dan wel in een klein stadion, maar heeft vurige fans", weet Mourinho. "In deze fase van de competitie start élke kwartfinalist met het gevoel dat er iets mogelijk is. Anderlecht dus ook."

Paars-wit heeft een rijke geschiedenis op het tweede Europese niveau en pakte er zowaar één titel meer dan de Engelse grootmacht. "Dat vind ik maar normaal. Manchester United speelde niet zo vaak in de UEFA Cup." (grijnst)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties