Beerschot-Wilrijk is al volop bezig naar volgend seizoen toe: "Kern samenstellen die meedoet voor de bovenste vier"

Beerschot-Wilrijk is al volop bezig naar volgend seizoen toe: "Kern samenstellen die meedoet voor de bovenste vier"
Foto: © jan mees

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk speelt morgenavond kampioen als het wint in en tegen Dessel. De naaste achtervolger zal er echter alles aan doen om dat feestje nog wat uit te stellen. Achter de schermen kan er wel al volop gewerkt worden naar volgend seizoen toe.

Over de komende versterkingen houden ze bij Beerschot-Wilrijk de lippen nog stijf op elkaar. "Maar we zijn zowel sportief als financieel volop bezig naar volgend seizoen toe", aldus bestuurder Fred Lenders. "We hadden het wel makkelijker omdat we al zeker waren van promotie."

"Over het sportieve kan ik weinig zeggen, want dat is voor onze technische staf. Maar wij als bestuur hebben wel één duidelijke boodschap meegegeven: een kern samenstellen die competitief is in 1B. Wat dat wil zeggen? Meedoen met de bovenste vier natuurlijk, want we stijgen niet om meteen te zakken. We willen concurreren met de beste ploegen."

Kampioen spelen? Dat wordt echt geen evidentie

Maar dat wordt een uitdaging, want 1B voor volgend seizoen ziet er nog wat straffer uit. "Als je de competitie van dit seizoen bekeek, had met Nieuwjaar niemand gedacht dat Antwerp nog zou promoveren. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. En sommige clubs zullen zich gevoelig versterken door buitenlandse overnames en investeerders die erbij komen... Kampioen spelen? Dat wordt echt geen evidentie hoor. We willen wel goed voor de dag komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties