Batshuayi weet wat hij moet doen om in de gratie van Conte te komen (en te blijven)

Redactie
| 0 reacties
Batshuayi weet wat hij moet doen om in de gratie van Conte te komen (en te blijven)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een heel zwaar seizoen met een happy end, zo kan je de jaargang van Michy Batshuayi wel omschrijven. De spits moest bij Chelsea quasi heel het seizoen tevreden zijn met een paar invalbeurten, maar bezorgde de Londenaren wel de titel met een echte spitsengoal. En nu? Tja, dat valt af te wachten.

Batshuayi scoorde dus twee keer in de laatste twee wedstrijden. "Ik ben superblij dat ik toch nog mijn steentje kon bijdragen", zegt hij in de Engelse pers. "Ik schreef geschiedenis met Chelsea. Vrijdag was een fantastisch moment, het leek alsof ik droomde."

Batshuayi heeft dit seizoen ook wel geleerd wat hij moet doen om in de gratie van Antonio Conte te komen. "Ik ben niet beginnen zweven, zaterdag was ik al gefocust op de wedstrijd tegen Watford. Ik wist dat ik mijn kans ging krijgen. De trainer heeft graag spelers die werken, werken en nog eens werken."

Frustrerend

Of hij gaat of mag blijven, is nog een open vraag. Diego Costa vertrekt misschien en dan kan hij mogelijk meer kansen krijgen. Maar er zal wel ook een grote naam à la Lukaku arriveren. "Ja, het was best een frustrerend seizoen, maar ik heb mijn hoofd niet laten hangen. En daar pluk ik nu de vruchten van. Chelsea is één grote familie, maar veel grote spelers. Ik ben jonger dan de meesten, maar iedereen heeft me geholpen. Ze moedigden me aan om mijn kans te grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties