Dries Mertens werd aan Chelsea en zelfs het grote FC Barcelona gelinkt, daarom bleef hij toch bij Napoli

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Dries Mertens werd aan Chelsea en zelfs het grote FC Barcelona gelinkt, daarom bleef hij toch bij Napoli

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens verlengde eind mei zijn contract bij Napoli tot medio 2020. Zo kwam er meteen een einde aan de speculaties over zijn toekomst.

De Rode Duivel scoorde 28 keer in de Serie A en kende zijn beste seizoen ooit. De naam van Mertens werd dan ook aan verscheidene Europese topclubs gelinkt, zelfs aan Barcelona.

"Met Barça had ik geen contact, maar het kan wel kloppen dat ze interesse hadden", aldus Mertens. "Die belangstelling streelt zeker mijn ego, maar als back up van die grote drie vooraan (MSN, red.) wilde ik liever niet dienen."

Bij Chelsea zou ik wel in de plannen hebben gepast

Chelsea was dan weer een ander verhaal. "Daar zou ik wél in de plannen hebben gepast", gaat Mertens voort. "Chelsea speelt meer matchen, en de Premier is qua uitstraling de mooiste competitie ter wereld."

Toch bleef de 30-jarige Mertens Napoli trouw. "Het feit dat weinig spelers vertrekken uit Italië, zegt genoeg. Bovendien vind ik Napoli qua niveau helemaal niet zo laag. Ik ben gelukkig in Napels, waar een mooi project ligt te wachten. Dat de coach blijft, speelde ook mee in de contractverlenging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties