Ajax-speler is op weg naar Jupiler Pro League: "Nog steeds een heel groot talent"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Ajax-speler is op weg naar Jupiler Pro League: "Nog steeds een heel groot talent"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende speelt met Landry Dimata zo goed als zeker een belangrijke speler kwijt aan een buitenlandse club. De West-Vlamingen speuren dezer dagen dan ook naar een opvolger voor Dimata.

In zijn zoektocht kwam Oostende onlangs uit bij Richairo Zivkovic (20). De jonge aanvaller staat onder contract bij de Nederlandse topclub Ajax, maar mag er deze zomer vertrekken.

“Zivkovic is op heel jonge leeftijd naar Ajax gekomen. Het was een groot talent – nu nog steeds trouwens. Maar om allerhande redenen heeft hij bij Ajax niet kunnen brengen wat er van hem werd verwacht", zegt Freek Jansen, Ajax-watcher bij Voetbal International, aan Voetbalkrant.com​.

Elke week spelen

“Ook tijdens uitleenbeurten aan Willem II en FC Utrecht was hij geen volwaardige basisspeler", gaat Jansen verder. "Die jongen moet nu een goede keuze maken en naar een club verhuizen waar hij iedere week aan spelen toekomt. In dat opzicht kan KV Oostende de juiste keuze zijn.”

“Zivkovic is een hele snelle speler, doelgericht. Hij doorliep de jeugdreeksen van Oranje, maar er komen natuurlijk altijd jongere spelers bij om met hem te concurreren. Bij Ajax heeft hij geen toekomst meer, hij mag er definitief weg. Niet onlogisch, want met Dolberg, Cassierra en nu ook Huntelaar heeft Ajax drie spitsen", besluit Jansen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties