Eerlijke Mpoku over zijn twijfels om naar Luik te komen

Jordan Horwood
Jordan Horwood vanuit Luik
| 0 reacties
Eerlijke Mpoku over zijn twijfels om naar Luik te komen
Foto: © SC

Neen, een terugkeer naar België stond eigenlijk niet in zijn carrièreplanning. En toch is hij terug, en wel op zijn geliefde Sclessin.

In Griekenland ging het nochtans niet slecht voor Mpoku bij Panathinaikos, maar e'r blijven was geen optie: "Het was ingewikkeld. Ik wilde wel niet blijven bij Chievo Verona, want ik voelde me er niet goed. Spelen tegen degradatie in een ouder wordende ploeg, dat is niets voor mij", aldus Mpoku op zijn presentatie in Luik.

"Ik heb veel gepraat met Bruno Venanzi, niet enkel ove rhet voetbal. We hebben vaak samen gegeten en toen heeft hij me plots gebeld om samen met hem en Olivier Renard eens samen te zitten. Hij sprak me over het project voor Stsandard, maar ik dacht niet dat het een goed idee was om te komen."

"Ik wilde eigenlijk nog proeven van het buitenland, maar Venanzi liet me nadenken. De nieuwe coach heeft me ook eens gebeld. Hij wilde me er ook erg graag bij."

En dus kwam hij terug naar 'zijn' Sclessin: "Niet voor de coach of de president, zelfs niet voor mijn Congolese landgenoten. Het is omdat ik hier opnieuw rust in mijn hart voel. Ik heb getwijfeld, maar uiteindelijk naar mijn hart geluisterd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties