Verstraete vindt draai op Foket-positie: "Maar wie weet kopen ze nog twee rechterflankspelers"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 3 reacties
Verstraete vindt draai op Foket-positie: "Maar wie weet kopen ze nog twee rechterflankspelers"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Birger Verstraete kwam bij Gent als centrale middenvelder/kuitenbijter, maar had het in zijn eerste half jaar moeilijk om zich door te zetten. Nu krijgt hij kansen op een andere positie.

"Het was aan mij om geduldig te zijn, ook al was het niet makkelijk vorig seizoen. Ik kreeg in de play-offs opnieuw wat kansen en toonde daarin mijn honger." Door de situatie van Thomas Foket ligt de rechterflank even open in de voorbereiding.

"Ik speel waar de coach mij nodig heeft en momenteel is dat de rechterflank." Hij moest zelfs aan het einde van de wedstrijd tegen Nice centraal in de verdediging depanneren. "Ik speelde daar al enkele oefenmatchen, uiteraard is dat mijn minste positie. Keepershandschoenen heb ik nog niet gekocht, neen."

Zelfs centraal in de verdediging

Maar de rechterflank ligt hem blijkbaar wel, hij scoorde meteen. "Je weet wat de coach verwacht op die positie, dat is vooral loopvermogen en acties naar voren toe. Ik probeer dat zo goed mogelijk te doen. In Brugge speelde ik ook soms aan de rechterkant."

"Het werd me vorig jaar voorgesteld toen ik vaak in de tribune zet. Als je heel je leven centraal speelt, moet je dan wel even de knop omdraaien. Maar in het voetbal weet je nooit, wie weet strijken hier nog twee flankspelers neer", sloot Verstraete af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties