Schitterend eerbetoon van Beerschot-Wilrijk voor 'Joske': "Doe er nog minstens de helft bij"

Schitterend eerbetoon van Beerschot-Wilrijk voor 'Joske': "Doe er nog minstens de helft bij"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Op het Kiel zijn er al veel spelers gekomen en gegaan, maar de afgelopen decennia is er één constante: Jos 'Joske' Van Hout loopt er steevast rond. Het gezicht van 'den Beerschot' wordt vandaag 85 en zoveel clubliefde mag eens in de bloemetjes gezet worden.

Joske krijgt van Beerschot-Wilrijk een mooi eerbetoon op de clubwebsite. "Jarenlang is hij al mede hét gezicht van 'den Beerschot'. Door weer en wind. In goede en slechte dagen. Altijd met het (grote mauf-witte) hart op de tong. Rechttoe-rechtaan. Dansend en breedlachend bij elke overwinning - en dat zijn er de voorbije vier seizoenen héél véél geweest. Met het nodige sarcasme en zelfspot, soms best kritisch bij een nederlaag. Want... "als 't op geen kl*ten trekt, dan moet dat ook gezegd worden"."

"Joske loopt al decennia rond op het Kiel. Kwatongen beweren zelfs dat hij den Beerschot in 1899 mee gesticht zou hebben. Maar dat gerucht moeten we hier en nu ontkennen. Want hij werd pas in 1932 geboren... en maakte op die manier dus wel de laatste twee kampioenentitels van Raymond Braine & co in 1937-1938 en 1938-1939 'live' mee. Zijn grote idool in al die jaren Beerschot was Rik Coppens - "de Rik dat was mijne maat" - maar ook aan Juan Lozano en Marc Degryse bewaart hij mooie herinneringen."

Den Beerschot krijgen ze niet kapot

Hij mocht zelf ook reageren. "Maar de laatste vier seizoenen zijn werkelijk top", zegt Joske. "Niet alleen wat de resultaten betreft maar vooral omdat we na het faillissement dankzij onze ongelooflijke supporters terug zijn opgestaan. Den Beerschot krijgen ze niet kapot. Wij blijven altijd voortbestaan. Dat ik op mijne leeftijd nog altijd tussen die jonge gasten mag rondlopen en kan meehelpen als tweede materiaalman, dat stemt me blij. En fier. Een dikke merci ook aan mijn vrouwke Lydia dat ik dat mag blijven doen. Maar zij beseft ook wel dat den Beerschot mijn leven is."

KFCO Beerschot Wilrijk wenst Joske vandaag een gelukkige 85ste verjaardag... en hoopt dat hij er nog minstens de helft bij doet...!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties