De Rode Duivels in statistieken: absolute wereldtop in de kwalificaties, maar ...

De Rode Duivels in statistieken: absolute wereldtop in de kwalificaties, maar ...
Foto: © photonews

De Rode Duivels zijn na acht speeldagen als enige Europese land al geplaatst voor het WK in Rusland. Dat is erg knap. En ook op diverse andere manieren doen de Rode Duivels het erg goed, al is er natuurlijk een kanttekening te plaatsen.

In een groep met Gibraltar, Cyprus, Bosnië-Herzegovina, Estland en Griekenland heb je natuurlijk sneller kans op het meer maken van doelpunten dan in bepaalde sterker bezette groepen, maar toch: de Duivels zetten straffe statistieken neer.

De 26 op 30 van vier jaar geleden komt stilaan in zicht voor de Rode Duivels, ze kunnen het in de maand oktober zelfs nog overtreffen. Opnieuw zonder nederlaag naar het WK? Het zou wat zijn voor de Rode Duivels, na de tien donkere jaren voor het WK 2014.

Als we het qua gemaakte goals gaan bekijken, dan doet enkel Duitsland even goed als ons. Qua tegendoelpunten moeten we ook weinig concurrentie voor ons dulden, terwijl we qua puntenaantal ook gewoon erg goed zitten.

Opgelet: bij het maken van de statistieken is geen rekening gehouden met de resultaten van Spanje en Italië, die vanavond nog in actie komen en dus nog een en ander kunnen aandikken qua resultaten en uitslagen.

Opmerkelijk verder: Romelu Lukaku maakt nog steeds kans om topschutter te worden van de WK-kwalificaties in Europa, maar er wisten al tien verschillende Rode Duivels raak te treffen deze campagne. Ook op dat gebied doen weinig landen beter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties