Bram Verbist keert als keepertrainer met Beerschot-Wilrijk terug naar zijn ex-ploeg: "Ik ben blij dat de supporters van Cercle Brugge weer iets hebben om naar uit te kijken"

Robin Van de Casteele
| 21 reacties
Bram Verbist keert als keepertrainer met Beerschot-Wilrijk terug naar zijn ex-ploeg: "Ik ben blij dat de supporters van Cercle Brugge weer iets hebben om naar uit te kijken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komend weekend staat er een heuse klepper op het menu in 1B. Cercle Brugge neemt het thuis op tegen de revelatie van het seizoensbegin: promovendus Beerschot-Wilrijk. Naar aanleiding van de topper in 1B spraken we met Bram Verbist, een icoon van beide ploegen.

Dit weekend staat de clash tussen Cercle Brugge en KFCO Beerschot-Wilrijk op het programma in de Belgische eerste klasse B. Het wordt een strijd tussen respectievelijk de nummers twee en één in de competitie. Naar aanleiding van de wedstrijd spraken we met Bram Verbist, ex-speler van beide ploegen en ondertussen keeperstrainer bij KFCO Beerschot-Wilrijk.

Hij gaf meerdere verklaringen voor het succesvol seizoenbegin van Beerschot-Wilrijk: “Onze fysieke paraatheid is van een cruciaal belang. Daarnaast konden we natuurlijk ook verder bouwen op het enthousiasme van het behalen van de titel”, aldus de keeperstrainer van Beerschot-Wilrijk.

Onze fysieke paraatheid is van een cruciaal belang

Ze worden ondertussen al overal genoemd als een mogelijke titelfavoriet, maar de keepertrainer benadrukt dat de ratten nog niet begonnen zweven na hun mooie 10/12 in de competitie.

"We mogen niet vergeten dat het momentopnames zijn. Nu staan we op de eerste plaats, maar als we tweemaal na elkaar verliezen zakken we misschien naar de vierde plaats en is een andere ploeg, pakweg Lierse, dan titelfavoriet."

We mogen niet vergeten dat het momentopnames zijn

Beerschot-Wilrijk kocht in het tussenseizoen slim aan terwijl het de belangrijkste pionnen, die aan de basis van de behaalde titel van vorig seizoen lagen, kon behouden. Cercle Brugge daarentegen onderging een volledige metamorfose. De Vereniging werd overgenomen door AS Monaco en de groen-zwarten haalden de afgelopen transferperiode maar liefst 23 (!) versterkingen naar Brugge.

Veel contacten heeft Verbist niet meer met zijn ex-ploeg, want veel mensen zijn ondertussen al vervangen. Al is de band met de supporters nooit weggegaan volgens Bram.

“Vorig jaar kwamen we met Beerschot-Wilrijk uit tegen Cercle Brugge in de Beker van België en bij die gelegenheid kreeg ik toejuichingen van de supporters van groen-zwart. Het is leuk om te zien dat de band tussen ons nog niet verwaterd is."

Ik kijk er al naar uit om terug naar Jan Breydel te trekken

“Ik heb er zeven jaar gespeeld, dat is natuurlijk ook niet niets hé. Ik kijk er al naar uit om terug naar Jan Breydel te trekken”, verklaarde Bram Verbist.

Cercle Brugge heeft een enorme transformatie ondergaan. Ze haalden maar liefst 23 nieuwe spelers naar de groen-zwarte kant van Jan Breydel. Er is veel veranderd bij de vereniging, maar de ex-speler van Cercle zag alvast een heel belangrijke positieve noot in het verhaal.

“Ze hebben enorm veel talent rondlopen en ze doen zeker mee voor de promotie. Ik ben blij dat de supporters van Cercle Brugge weer iets hebben om naar uit te kijken."

Ik heb er zeven jaar gespeeld, dat is natuurlijk ook niet niets hé

Het verloop van de match van zondag kon de ex-doelman van Cercle Brugge tenslotte niet goed voorspellen.

“Het wordt voor ons een moeilijke wedstrijd. Cercle Brugge is enorm versterkt en we gaan de drie punten daar zeker niet cadeau krijgen. Het wordt alvast een nieuwe waardemeter voor ons”, besloot de ex-speler van zowel Beerschot als Cercle Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties