Pro League wil ook naar kortere transferperiode: "Maar wel als iedereen het doet"

Pro League wil ook naar kortere transferperiode: "Maar wel als iedereen het doet"
Foto: © SC

De discussie is helemaal open... De Pro League zet op 18 september het vervroegen van de zomerdeadline voor transfers op zijn agenda. Voorlopig is het maar een idee, want er zijn nog veel factoren waar rekening mee moet gehouden worden. Maar als Engeland ermee doorgaat...

CEO van de Pro League, Pierre François, is alvast gewonnen voor het idee, maar plaatst kanttekeningen. "Wij moeten dit grondig bespreken", aldus François in Het Nieuwsblad. "En uitkijken wat andere landen doen. Naar ik hoor zijn de Duitsers van plan het voorbeeld van de Premier League te volgen."

Het is immers belangrijk voor de financiële gezondheid van de clubs dat er een algemene Europese deadline komt. "Er zijn pro’s en contra’s. Nu al zie je dat landen als Israël en Turkije een andere deadline hebben. Als landen niet dezelfde datum hanteren, heeft dat gevolgen."

Problemen

"Stel nu dat de deadline nu al op 9 augustus lag. Wat als Club Brugge zich met José Izquierdo voor de Champions League wilde plaatsen. Een probleem. Club werd uitgeschakeld in de voorronde. Maar op dat moment kon het die uitschakeling financieel niet meer compenseren met een verkoop van Izquierdo. Engeland zou al gesloten zijn geweest. Voor ons lijkt vooral belangrijk dat iedereen hetzelfde doet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties