'Overenthousiaste' Sa Pinto reageert: "Er is nog steeds nul respect voor Standard"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 6 reacties
'Overenthousiaste' Sa Pinto reageert: "Er is nog steeds nul respect voor Standard"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opvallend beeld in de slotfase van Standard-Lokeren. Na het winnende doelpunt van Paul-José Mpoku kon Ricardo Sa Pinto zich niet meer bedwingen en rende hij pakweg 50 meter richting de doelpuntenmaker.

De vreugde was groot bij de Portugese coach. Hij pakte met Standard pas zijn tweede competitiezege. Maar Sa Pinto werd voor zijn actie door scheidsrechter Bart Vertenten wel naar de tribunes gestuurd. "Dat is het mooie en fantastische aan voetbal. Op het einde de drie punten pakken", reageerde de coach.

Over de wedstrijd was Sa Pinto duidelijk. "Het was een erg emotionele match. We hebben de hele match gecontroleerd, maar bij de eerste kans van Lokeren was het meteen raak. Ik ben heel blij voor mijn spelers. Er was veel grinta en de wil om te winnen. We verdienden die verlossende treffer al langer te scoren. Maar de drie punten zijn het belangrijkste."

Arbitrage

Na de wedstrijd reageerde hij kalm, maar in het slot kon hij zich toch niet meer inhouden over de arbitrage. "Er zijn nog steeds heel veel kleine dingen die tegen ons gefloten worden", raasde Sa Pinto. "Er moet eens meer respect komen voor Standard. Er is nul respect en dat moet gaan stoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties