Het Europees avontuur van Essevee nu in niks te vergelijken met dat van elf jaar geleden

Redactie
| 0 reacties
Het Europees avontuur van Essevee nu in niks te vergelijken met dat van elf jaar geleden
Foto: © photonews
Word fan van Zulte Waregem! 787

Zulte Waregem heeft zich voor de derde keer in een korte periode weten te plaatsen voor de poulefase van de Europa League. In Rome speelt het zijn eerste Europese uitmatch. Elf jaar geleden stuntte Essevee meteen in Wenen.

De tijden waren toen helemaal anders: Zulte Waregem bestond nog uit semi-profs en had zich in zijn eerste seizoen in eerste klasse meteen naar Europees voetbal weten te knokken, door winst in de Beker van België.

De winst tegen Moeskroen in die finale leverde hen een stekje in Europa op. Op karakter en inzet werd eerst Lokomotiv Moskou opzij gezet, daarna werden ze in een groep met Ajax, Espanyol, Sparta Praag en Austria Wien ondergebracht.

De eerste speeldag zette hen meteen op weg naar een 1-4 winst bij Austria Wenen. Welke 11 spelers toen aan de aftrap stonden? Dat kan je HIER nog eens nalezen. Het was toen wel een heel andere manier van voetballen dan nu.

"We combineerden voetbal met een job. Af en toe stond die job er bij in de voorbeschouwingen in de buitenlandse kranten. Die konden het zelf ook moeilijk geloven, denk ik", aldus Ludwin Van Nieuwenhuyze. "Dan is het nu toch wel anders op dat gebied."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties