Kompany moet dan toch niet komen en... "De bezorgdheid van de clubcoaches? Dit zijn ook geen oefenmatchen..."

Kompany moet dan toch niet komen en... "De bezorgdheid van de clubcoaches? Dit zijn ook geen oefenmatchen..."

Volg België nu via WhatsApp!

Er ontstond nogal wat commotie toen Roberto Martinez vrijdag zijn selectie bekendmaakte. Daarin zaten nogal wat geblesseerde spelers. En niet enkel de fans gingen op hun achterste poten staan, ook de clubtrainers zagen het niet graag gebeuren. Eén speler zal er alvast niet bijlopen.

Zaterdag had Pep Guardiola, trainer van Manchester City al serieus wat druk gezet op Martinez door te zeggen dat "Kompany zal afreizen en direct terugkeren". Zover is het niet gekomen, want Kompany bleef gewoon in Engeland.

"Iedereen is fit, behalve Kompany, die de kern niet zal vervoegen. Fellaini, Vertonghen en Mertens zijn getest en fit bevonden. Ze hadden wat kleine problemen, maar we verwachten geen problemen", aldus Martinez. "Of ik me ongerust maak over Kompany? Nee, maar als hij komt zal hij 100 procent fit zijn."

Ik wil rekening houden met de bezorgdheid van de clubcoaches, maar aan de andere kant moeten we ons voorbereiden op het WK

Toch waren er nog coaches die hun spelers in bescherming wilden nemen. Maurizio Sarri, trainer van Napoli en Dries Mertens, bijvoorbeeld. "Ik weet het en we zullen hun zorgen in overweging nemen. Langs de ene kant weten we dat het een heel drukke periode is, maar aan de andere willen we ons voorbereiden op het WK. En we willen onze ranking behouden om reekshoofd te zijn."

Martinez wil dan ook niet gaan uitproberen in de twee matchen die er eigenlijk niet echt toe doen. "Nee, trouwens, ik hou niet van het woord 'testen'. Dat gebruik je als de match niet relevant meer is. Als het resultaat er niet toe doet. We moeten nog veel verbeteren en daar moet aan gewerkt worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties