Jan Vertonghen evenaart record Ceulemans, welke Rode Duivels liggen nog op de loer?

Clint Vens
| 14 reacties
Jan Vertonghen evenaart record Ceulemans, welke Rode Duivels liggen nog op de loer?
Foto: © photonews

Jan Vertonghen kan zaterdag zijn 96ste cap als Rode Duivel pakken en komt daarmee naast Jan Ceulemans als recordinternational. Van de huidige generatie Rode Duivels zijn er nog wel enkele die al een tijdje meedraaien. Wie vormt een bedreiging voor sterke Jan in de toekomst?

Als we er even de top 10 met de Belgische spelers die de meeste officiële interlands hebben gespeeld voor de nationale ploeg bijnemen, zien we dat Vertonghen gezelschap heeft van generatiegenoten Eden Hazard, Axel Witsel en Marouane Fellaini.

Van die drie namen lijkt Eden Hazard de meeste kans te maken op het record. De flankspeler is de jongste (nog altijd maar 26) van het trio en is de absolute sterspeler van de Belgen. Een fitte Hazard speelt in principe altijd.

Thibaut Courtois is met zijn 25 lentes nog altijd piepjong als keeper en heeft ondertussen al 48 caps op zijn palmares staan. Aangezien hij nog minimum 10 jaar onder de lat kan staan en we ook niet onmiddellijk iemand van zijn kaliber zien die hem de komende jaren het vuur aan de schenen kan leggen, lijkt de Limburger dé topkandidaat als opvolger van Jan Vertonghen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

 Halve Finales
Rusland Rusland Geannuleerd Polen Polen
Wales Wales 2-1 Oostenrijk Oostenrijk
Zweden Zweden 1-0 Tsjechiƫ Tsjechiƫ
Italiƫ Italiƫ 0-1 Noord-Macedoniƫ Noord-Macedoniƫ
Portugal Portugal 3-1 Turkije Turkije
Schotland Schotland 1-3 OekraĆÆne OekraĆÆne

Nieuwste reacties