Losada, 35 jaar, maar nog wekelijks uitblinker in 1B: "Ik wist dat het geen stapje te hoog was"

Losada, 35 jaar, maar nog wekelijks uitblinker in 1B: "Ik wist dat het geen stapje te hoog was"
Foto: © photonews

Zien we Hernan Losada nog terug in eerste klasse? Ondanks zijn 35 jaar is hij nog steeds de regisseur van Beerschot-Wilrijk, wat hij wekelijks bewijst. De Argentijn legt uit waar hij zijn fysiek vandaan heeft gehaald.

Losada is wel niet verbaasd over zijn eigen vorm. "Ik ben echt blij dat ik week na week kan bewijzen dat ik op 35-jarige leeftijd dit niveau nog aankan, en regelmatig zelfs nog een beslissende rol spelen. Ik voelde dat sommigen daaraan twijfelden... maar ik wist van mezelf dat 1B voor mij geen stapje te hoog zou zijn", vertelt hij op de website van de Ratten.

"Het heeft vooral te maken met mijn ervaring, mijn instelling en mijn voorbereiding. Ik ben niet meer de Losada van tien jaar geleden. Nee, de voorbije jaren heb ik voldoende ervaring getankt en ook genoeg zelfkritiek ontwikkeld om mijn mogelijkheden correct in te schatten. Ik heb het perfecte evenwicht gevonden tussen trainingsarbeid en rust, let op mijn voeding, verzorg mijn lichaam."

Wedstrijdevaluaties

Losada heeft ook nog een enorme drive. "Individueel maar ook via de goed opgebouwde trainingen van Marc Brys en zijn assistenten. Ook fysiek kan ik nog met de besten mee. Een gevolg van hard werken in het tussenseizoen én van een doorgedreven voorbereiding met de groep. Bovendien zijn die regelmatige wedstrijdevaluaties die we krijgen van vitaal belang om jezelf te verbeteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties