Kawaya doet straf verhaal over Vanden Borre uit de doeken: "Dat is bij het grote publiek niet bekend"

Redactie
| 12 reacties
Kawaya doet straf verhaal over Vanden Borre uit de doeken: "Dat is bij het grote publiek niet bekend"
Foto: © photonews

Andy Kawaya hoopt via zijn transfer naar KV Mechelen eindelijk de grote doorbraak te forceren. De Brusselaar houdt goede herinneringen over aan zijn tijd bij RSC Anderlecht, en een innige band met Anthony Vanden Borre.

De buitenwereld vormde zich doorheen de jaren een beeld over het imago van Vanden Borre. Maar Kawaya heeft een andere kijk op zijn oud-ploegmaat van bij paars-wit. "Ik zal je iets vertellen dat bij het grote publiek niet bekend is", vertelt de vleugelaanvaller in Sport/Voetbalmagazine.

"Bij zijn terugkeer naar Anderlecht in 2013 zaten we samen in de fitness. Hij op de loopband, ik op de fiets. We zijn aan de praat geraakt en vanuit het niets voorspelde hij zijn terugkeer bij de nationale ploeg. Hij zei letterlijk: 'Ik heb al maanden niet gespeeld, maar over een jaar zit ik op het WK in Brazilië'."

Hij heeft het toch maar mooi voor elkaar gekregen - Andy Kawaya

"Ik ben niet verder geraak dan: 'Succes'. Hij heeft het toch maar mooi voor elkaar gekregen. Of ik het jammer vind dat Anthony voorlopig gestopt is? Het is vooral jammer voor het Belgische voetbal. Er zat meer in, voor mij had hij gedurende enkele jaren de rechtsback van de Rode Duivels kunnen zijn", besluit Kawaya.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties