Deze Kortrijk-speler miste dit seizoen nog geen minuut, maar moet toch opletten

Maarten Cattaert
| 1 reacties
Deze Kortrijk-speler miste dit seizoen nog geen minuut, maar moet toch opletten

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met 10 op 36 staat KV Kortrijk op een weinig bewonderenswaardige 13e plaats. 'De Kerels' hebben de op vier na slechtste defensie van eerste klasse. Wanneer Genk, dat vertrouwen tankte tegen Anderlecht en Club Brugge, dan op bezoek komt, weet je dat het een moeilijke opgave wordt.

Wie naar alle waarschijnlijkheid in de basis zal staan, is Vladimir Kovacevic. De linksvoetige Servische centrale verdediger miste dit seizoen nog geen minuut. Alleen doelman Thomas Kaminski doet evengoed. De 24-jarige speler kwam in de winter van vorig seizoen over van het Servische Vojvodina Novi Sad, waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

Vorig seizoen oogde hij af en toe nog onzeker, met als dieptepunt zijn knullige owngoal tegen Moeskroen op de slotspeeldag. Nu voelt de bonkige verdediger zich naar eigen zeggen kiplekker. De Serviër moet wel opletten dat hij niet te overmoedig wordt, want hij heeft al 4 gele kaarten achter zijn naam staan.

Bij een vijfde karton wacht hem een schorsing. Met de handrem op zal hij nooit spelen, dat ligt niet in zijn aard, ook al is de spoeling in de KVK-defensie erg dun. Kwestie voor Kovacevic dus om zich zaterdagavond niet te laten misleiden door de beweeglijke Genk-spitsen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties