Hazard en co ontspringen de dans: Rode Duivels nemen een loopje met de Belgische fiscus

Clint Vens
| 12 reacties
Hazard en co ontspringen de dans: Rode Duivels nemen een loopje met de Belgische fiscus
Foto: © Photonews

Onze Rode Duivels in het buitenland verdienen goed hun brood, dat is algemeen geweten. Toch kiezen sommigen van hen om hun inkomsten in Luxemburgse vennootschappen te steken om zo Belgische belastingen te vermijden. De Bijzondere Belastingsinspectie voerde een onderzoek uit naar deze praktijken.

Volgens de BBI gaat het hier over belastingsontwijking, aangezien sommige Rode Duivels die in het buitenland actief zijn (o.a. Eden Hazard, Thibaut Courtois, Divock Origi en Kevin Mirallas) hun inkomsten (portretrechten) in een vennootschap in Luxemburg onderbrengen. Hierdoor moeten ze veel minder belasting betalen. Van elke 100.000 euro die ze ontvangen, zouden ze in België 34.000 euro moeten afgeven aan vadertje staat, in Luxemburg slechts 4.000 euro. Dat scheelt natuurlijk een heuse slok op de borrel.

Geen resultaat

Het onderzoek leverde echter geen resultaat op. Francis Adyns van de FOD Financiën legt uit: "Zowel voor de vennootschapsbelasting als voor de personenbelasting is een aanknopingspunt met België noodzakelijk. Bedrijven moeten hun zetel in België hebben, ‘natuurlijke personen’ moeten dan weer als rijksinwoner ingeschreven staan en hier dus hun feitelijke woonplaats hebben. De betrokken vennootschappen zijn echter gevestigd in het buitenland. En de voetballers wonen en werken in het buitenland.”

Ethiek?

Zo zijn de Rode Duivels de fiscus te slim af. Over het ethische aspect van heel deze constructie valt natuurlijk wel heel wat te zeggen, maar dat zal Hazard en co een worst wezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties