Hoe lang blijft Dani Alves nog de voorkeur krijgen op hem? Meunier krijgt nog eens een kans en is alweer beslissend bij winnend PSG

Ian De Coster
| 4 reacties
Hoe lang blijft Dani Alves nog de voorkeur krijgen op hem? Meunier krijgt nog eens een kans en is alweer beslissend bij winnend PSG

Thomas Meunier mocht op bezoek bij Strasbourg nog eens meedoen bij PSG. De Rode Duivel maakte indruk met twee assists en hielp de Parijzenaars op die manier mee aan de kwalificatie voor de kwartfinales in de Franse beker.

Meunier had dus een groot aandeel in de zege van PSG. Eerst glipte de Rode Duivel slim door de buitenspelval en schotelde hij Dani Alves de 1-3 voor. Een paar minuten later stond de rechtsachter na een knap één-tweetje oog in oog met de doelman en legde hij de bal breed op Draxler die maar had binnen te tikken.

Straffe cijfers voor een rechtsachter

Ondanks dat Meunier niet zo heel vaak aan spelen toekomt dit seizoen, kan hij toch zeer mooie cijfers voorleggen. In 9 wedstrijden maakte de ex-Bruggeling immers al 3 doelpunten en gaf hij 2 assists, hetgeen redelijk indrukwekkend is voor een rechtsachter. Vorig seizoen lukte Meunier in 36 wedstrijden bijvoorbeeld 'maar' 2 doelpunten.

Seizoen

Wedstrijden

Doelpunten

Assists

2017-2018

9

3

2

2016-2017

36

2

7

Concurrentiestrijd met Dani Alves

In de zomer werd er met Dani Alves een zware concurrent voor onze landgenoot binnengehaald. De Braziliaan was jarenlang één van de absolute sterkhouders bij de Spaanse topclub FC Barcelona (waar hij tal van prijzen won) en ook vorig seizoen bij Juventus bewees hij nog lang niet versleten te zijn.

Voorlopig krijgt Alves nog vaak de voorkeur op Meunier, maar als onze landgenoot zo goed blijft presteren zal de Braziliaan toch mogen beginnen oppassen. Qua cijfers moet de Belg immers niet veel onderdoen voor Alves ondanks dat hij tien matchen minder heeft gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties