Bijna 1 jaar na zijn Gouden Schoen: hoe vergaat het José 'Joske' Izquierdo in Engeland?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
Bijna 1 jaar na zijn Gouden Schoen: hoe vergaat het José 'Joske' Izquierdo in Engeland?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie straks de Gouden Schoen zal winnen, weten we nog niet. Wie hem vorig jaar heeft gewonnen, weten we allemaal nog: José Izquierdo. Maar hoe zit het intussen met de prettig gestoorde Colombiaan? De 25-jarige winger vertoeft sinds afgelopen zomer in Engeland en probeert ook daar naam te maken.

15 miljoen euro plus bonussen, Club Brugge is niet armer geworden van het vertrek van publiekslieveling 'Joske'. De man die op zijn eentje een match kon openbreken en beslissen maakte grote sier in de Jupiler Pro League. Na een beker, titel, Supercup én campagne in de Champions League volgde een klein jaar geleden de ultieme individuele bekroning: de Gouden Schoen. Hét ticket richting droomtransfer en dito competitie.

Na een ietwat wisselvallig seizoen met het nodige blessureleed, maar met nog steeds voldoende klasseflitsen om buitenlandse (top)clubs te charmeren, werd het in augustus uiteindelijk een avontuur bij Brighton & Hove Albion. De promovendus in de Premier League was misschien niet dé club waar de kwieke flankaanvaller op gehoopt had, maar de Engelse competitie doet natuurlijk dromen. Een ideaal uitstalraam. Bovendien vond de Zuid-Amerikaanse dribbelaar er oude bekende Mathew Ryan terug.

Alle begin is moeilijk

Eens de administratieve rompslomp rond de werkvergunning van goudhaantje Izquierdo achter de rug was, kon hij eind augustus zijn debuut vieren tegen Watford. Tien minuten kreeg de Gouden Schoen 2016. Tegen West Brom en Newcastle bleef de Colombiaanse sneltrein vervolgens aan de bank gekluisterd. Tussendoor kreeg hij nog een kwartiertje tegen Bournemouth.

Het had veel te maken met het feit dat de ex-speler van Club Brugge zich nog moest aanpassen aan het ritme in Engeland, bovendien was hij ook niet topfit gearriveerd. Zijn voorbereiding in Brugge stond al in het teken van een vooropgestelde transfer en hij kwam in het begin van het seizoen enkel nog twee keer in actie tegen het Turkse Başakşehir. Als geheim wapen, maar beslissend was hij niet meer. Izquierdo oogde zelfs een beetje log en leek wat kilo's te veel mee te slepen.



Intussen staat de auteur van 38 goals en 19 assists in Brugse loondienst een pak scherper en heeft hij langzaam maar zeker zijn plekje onder de Engelse zon (nu ja...) veroverd. Dat bewijzen onderstaande statistieken van zijn speelminuten. Een onbetwiste titularis is de Colombiaanse international nog niet, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Scoren, deed hij tot nog toe twee keer: tegen West Ham en Stoke City. Geniet hieronder even mee van zijn goals:

Overzicht Joske's speelminuten dit seizoen:
Izquierdo tegen Watford: 9 minuten
Izquierdo tegen West Brom: niet van de bank
Izquierdo tegen Bournemouth: 14 minuten
Izquierdo tegen Newcastle: niet van de bank
Izquierdo tegen Arsenal: 76 minuten (basisplaats)
Izquierdo tegen Everton: 17 minuten
Izquierdo tegen West Ham: 70 minuten (basisplaats + goal)
Izquierdo tegen Southampton: 87 minuten (basisplaats)
Izquierdo tegen Swansea: 66 minuten (basisplaats)
Izquierdo tegen Stoke City: 74 minuten (basisplaats)
Izquierdo tegen Manchester United: 15 minuten
Izquierdo tegen Crystal Palace: 71 minuten (basisplaats)
Izquierdo tegen Liverpool: 20 minuten
Izquierdo tegen Huddersfield: 27 minuten
Izquierdo tegen Tottenham: 62 minuten (basisplaats)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties