Rode Duivel is back in business en start morgen in 'Clásico': "Wie had dat nog gedacht? Ik denk zelfs Vermaelen zelf niet"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Rode Duivel is back in business en start morgen in 'Clásico': "Wie had dat nog gedacht? Ik denk zelfs Vermaelen zelf niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een groot examen voor Thomas Vermaelen morgen. De 32-jarige Rode Duivel kijkt met FC Barcelona grote rivaal Real Madrid in de ogen. Voetbalcommentator en analist Filip Joos kijkt uit naar de prestatie van 'The Verminator', die als basisspeler al enkele weken op hoog niveau presteert.

Een Belg die eigenlijk al half afgeserveerd was in Camp Nou die sinds enkele weken een steunpilaar vormt in de defensie van FC Barcelona: "Wie had dat nog gedacht? Ik denk zelfs Vermaelen zelf niet", oppert Joos. "In het begin van het seizoen zat hij niet eens op de bank, maar door de blessure van Umtiti speelt hij. Thomas doet het uitstekend, maar ik vrees dat hij zijn basisplek straks toch weer zal verliezen."

Beste Belgische verdediger op EK

Onze Rode Duivel bewijst echter dat hij wel degelijk zijn plaats heeft in het sterrenensemble van 'Barça': "Hij toont dat hij kan meedraaien bij dit Barcelona. En dat terwijl hij eigenlijk toch een beetje de vreemde eend in de bijt is. Hij had eigenlijk al het etiket 'mislukking' opgekleefd gekregen. Als hij morgen echter opnieuw sterk presteert, kan je hem niet meer mislukt noemen. Beschouw het als een examen voor hem. We mogen wel niet vergeten dat hij op het EK 2016 onze beste verdediger was. Ik betwijfel dan ook niet dat hij de capaciteiten heeft om het prima te doen tegen Real Madrid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties