Dendoncker krijgt kerstcadeau van Vanhaezebrouck: beste kans op WK

Dendoncker krijgt kerstcadeau van Vanhaezebrouck: beste kans op WK
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck probeert Leander Dendoncker te overtuigen om de komende maanden als verdediger door het leven te gaan. Het voornaamste overtuigingsmiddel: daar maakt hij het meeste kans om mee te gaan naar Rusland. En ja, Hein heeft gelijk.

Vanhaezebrouck zit krap in de defensie, nu ook Kara uitgevallen is. Maar eigenlijk zou hij Dendoncker liefst altijd in de verdediging zetten, omdat hij hem daar nodig heeft. Kara heeft wel een goeie lange bal, maar het uitvoetballen is ook niet altijd 'je dat'.

Middenveld overbevolkt

Dendoncker heeft zowel de voetballende kwaliteiten, als de fysieke mogelijkheden om uit te groeien tot één van de belangrijkste spelers achterin bij Anderlecht. Maar ook bij de Rode Duivels. Op het middenveld heeft Roberto Martinez alternatieven genoeg als er iets gebeurt: Witsel, Fellaini, Dembélé, De Bruyne, Defour, Nainggolan, Tielemans...

Maar achterin? Daar is het hopen dat Vermaelen, Kompany, Alderweireld en Vertonghen gezond blijven. En bij die eerste twee kan je al heel wat vraagtekens zetten. Kabasele, Ciman en Boyata zijn er ook nog, maar eerlijk gezegd lijkt Dendoncker dan toch een betere oplossing.

Gezien hoe hij Sylla twee keer ging terughalen?

"Dendoncker is mijn patron achteraan", zei Vanhaezebrouck gisteren. "Heb je gezien hoe hij Sylla twee keer ging terughalen? Ik ken die zijn snelheid, dat is dus nog indrukwekkender."

Alle kwaliteiten ervoor

Dendoncker heeft het loopvermogen plus de snelheid. En qua pure snelheid is het toch ook niet vet bij de Rode Duivels in de defensie. Vanhaezebrouck probeert hem er dus warm voor te maken, ondanks dat Dendoncker zichzelf altijd al gezien heeft als middenvelder.

De 22-jarige polyvalente speler zal het ook wel door hebben dat hij - zeker tot Kara terug is - achteraan zal blijven staan. Maar dat zou wel eens het beste kunnen zijn wat hem dit seizoen al overkomen is...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties