Reactie Lierse staat op kop in tweede periode, maar stelt vooral deze twee doelen (en legt unieke reeks voor)

Lierse staat op kop in tweede periode, maar stelt vooral deze twee doelen (en legt unieke reeks voor)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse doet het momenteel bijzonder goed in 1B en is leider in de tweede periode. Toch is promotie niet het doel op het Lisp, waarmee ze de druk kunnen afhouden. Wel hebben ze nog twee andere grote doelen dit jaar. "En dan is een verrassing misschien wel mogelijk."

"Thuis ongeslagen blijven"

Lierse is bezig aan een erg knappe reeks op het Lisp. Met nog drie thuiswedstrijden voor de boeg hebben ze al zeven overwinningen en vier gelijke spelen weten te behalen in eigen huis. En dus zijn ze in de competitie nog ongeslagen.

"We hebben nu nog drie thuismatchen voor de boeg en we blijven ongeslagen in eigen huis, dat is belangrijk voor ons en ook wel een doel. Er komen natuurlijk nog grote ploegen die hier willen komen winnen, maar als we thuis blijven winnen en op verplaatsing af en toe iets pakken, dan kunnen we misschien nog voor een mooie verrassing zorgen", ziet Pierre Bourdin het wel zitten.

"Play-off 2 spelen"

"We lopen nu uit op Roeselare voor de vierde plaats", gaat de speler van Lierse verder. "We bekijken het match per match en die top-4 is ons doel. Voor ons is het seizoen niet mislukt als we niet promoveren, in tegenstelling tot voor andere clubs. Wij hebben die verplichtingen niet. Alles wat we pakken is bonus.”

In de totaalstand is Lierse met nog zes matchen voor de boeg zes punten uitgelopen op Roeselare, dat momenteel vijfde staat in de stand. "We lopen uit op Roeselare, dat is het belangrijkste op dit moment", gaf ook coach Colpaert toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties