De 'good old' Jelle Van Damme is terug: strijdend, vechtend en treiterend

De 'good old' Jelle Van Damme is terug: strijdend, vechtend en treiterend
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

In de perszaal tijdens de rust van Antwerp-Club Brugge: "Als Jelle Van Damme dit volhoudt..." en "We zien de Van Damme van bij Standard". Iedereen was het erover eens: de 34-jarige routinier speelt weer op een bijzonder hoog niveau.

En om op die eerste stelling te antwoorden: ja, Van Damme hield het heel de match vol. Dion Cools kreeg er stilaan de zenuwen van dat een ouderdomsdeken hem slag om slinger voorbij kwam gelopen. Van Damme heeft deugd gehad van de loodzware stage die Laszlo Bölöni oplegde. Hij scherpte er zijn fysiek aan.

Loodzwaar

En die heeft hij nodig in de loodzware opdracht die zijn coach hem heeft opgelegd. In het systeem van Bölöni moet hij immers negentig minuten lang zijn flank op en af draven om zowel defensief als offensief zijn steentje bij te dragen.

"Ik voel dat ik dat niet meer kan", gaf hij voor de winterstop nog toe. "Ja, een uur, maar daarna moet ik toch gas terugnemen", vertrouwde hij de media toe. Maar voor een match tegen Club Brugge kan de oude krijger toch nog eens alles uit de kast halen.

Dion Cools kreeg maar geen vat op Jelle Van Damme.

We zien inderdaad de Van Damme van bij Standard. Niet altijd even zuiver in de passing, maar wel niet-aflatend jagend en vechtend. En daarbij hoort ook nog een beetje gesar, zoals hij heel zijn carrière speelde.

Harten van de fans

Herinner u de bazooka bij Anderlecht, of het getreiter richting zijn ex-fans van paars-wit. Zondag zette hij betekenisvol de handen aan de oren richting Brugse kern. Woedend waren ze, maar de Bosuil kirde van plezier en ging er nog eens vol achter staan.

Het huidige Antwerp lijkt dan ook op maat van Van Damme gemaakt te zijn: vechten voor elke morzel grond en spelen met een groot hart. Een goeie transfer voor de traditieclub. En de harten van zijn nieuwe fans heeft hij alvast veroverd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties