Chuk, de nieuwe krachtpatser van Gent verwijst Sylla naar het achterplan

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Chuk, de nieuwe krachtpatser van Gent verwijst Sylla naar het achterplan
Foto: © photonews

AA Gent teert de laatste tijd op de doelpunten van ene Roman Yaremchuk. De Oekraïense aanvaller kwam stilletjes aan in Gent, maar breekt intussen al meer potten dan miljoenenaankoop Sylla.

Het vertrek van Kalifa Coulibaly kwam toch als een donderslag bij heldere hemel deze zomer. In de marge daarvan kwam de jonge Roman Yaremchuk naar Gent, vooral als wissel op de toekomst.

Hij had een fysieke achterstand vanjewelste, moest zijn kopspel aanscherpen en had een hekel aan uitwedstrijden. Amper enkele maanden later, deze woensdag, versloeg hij Sinan Bolat in Antwerp met een pracht van een kopbal. Wat een evolutie.

Werklust op het veld én in de fitness

Het is de vrucht van hard werk, Yaremchuk dook het krachthonk in en kreeg ettelijke kilo's aan spiermassa bij. Ook zijn Engels gaat sterk vooruit dankzij lessen van de Gentse persverantwoordelijke. Ook zijn inzet op het veld toont dat het geen zweetdief is. Hij is bliksemsnel één van de publiekslievelingen van de Ghelamco Arena geworden. Chuk-Chuk noemen ze hem ginds.

"Hij is nog jong, maar voelt zich stilaan beter en beter", gaf Birger Verstraete mee. "Hij heeft bovendien niet veel nodig om te scoren. Ik hoop voor hem dat hij er nog veel mag maken." Zondag tegen Club kan hij zich helemaal richting heldendom trappen. In eigen huis, zo heeft hij het graag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties