Rode Duivels zonder thuisbasis na doodsteek Eurostadion, KBVB reageert en wijst met de vinger: "De KBVB had nooit de kaarten in handen"

Rode Duivels zonder thuisbasis na doodsteek Eurostadion, KBVB reageert en wijst met de vinger: "De KBVB had nooit de kaarten in handen"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Het Eurostadion komt er niet. Bij de KBVB reageren ze ontgoocheld, ondanks dat er al geen sprake meer was om het EK 2020 te organiseren. De bondstop hoopte immers nog steeds op een nieuw stadion voor de Rode Duivels.

Het Koning Boudewijnstadion is binnenkort geen optie meer en dus hebben de Rode Duivels straks ook geen thuisbasis meer. Een streep door de rekening van de KBVB, die benadrukt dat dat ze in het hele dossier eigenlijk weinig te zeggen hadden.

Bouwbedrijf Ghelamco en Anderlecht hadden daarvoor de sleutels in handen. Maar die maakten eerder al ruzie. De verschillende Vlaamse en federale instanties die hun goedkeuring moesten geven, werkten echter ook niet mee. Joke Schauvliege kende vandaag dan als ultieme doodsteek geen omgevingsvergunning toe aan het Eurostadium.

We wachten op reactie van de betrokken partijen in dit dossier

"Nadat UEFA de kandidatuur van Brussel als gaststad van EURO 2020 introk, is deze beslissing een nieuwe tegenslag voor de reputatie van ons voetbal en ons land in het algemeen", klinkt het bij CEO Koen De Brabander van de KBVB.

"In het dossier van de bouw van het Eurostadium had de Belgische Voetbalbond nooit zelf de kaarten in handen. We betreuren dan ook ten zeerste de vandaag genomen beslissing. We zijn uiteraard altijd voorstander geweest van dit nieuwe stadion, net zoals we de bouw van elke nieuwe voetbalinfrastructuur in België toejuichen. We wachten nu op de verdere reactie van de betrokken partijen in dit dossier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties