Reactie Maes bijzonder hard voor zijn spelers en kondigt consequenties aan: "Hier kan ik niet mee leven"

Maes bijzonder hard voor zijn spelers en kondigt consequenties aan: "Hier kan ik niet mee leven"
Foto: © photonews

Dat de spelers van Lokeren zich maar vasthouden aan de takken van de bomen. Het gaat geen makkelijke week worden voor hen. Peter Maes was na de nederlaag tegen Standard bijzonder boos. En niet onterecht.

Maes kon zijn frustratie niet verbergen. "Kijk, ik had gevraagd om eens vol te gaan tegen Standard, alles geven. En dan krijg je zoiets. Na een kwartier was het vat al af bij ons. Standard gaf nochtans ruimte weg, maar we deden er te weinig mee. Ik weet niet wat ik nog kan doen om het vuur in deze groep te brengen. Sommigen zijn blij dat we gered zijn. En ze brengen geen winnaarsmentaliteit. Hier kan ik niet mee leven", aldus Maes.

En dus mogen ze zich aan iets verwachten. Niet enkel een donderpreek, maar het gaat ook consequenties hebben. "Wat mijn twee backs vandaag brachten, was veel te weinig. Er zijn er velen die denken dat ze het talent hebben voor eerste klasse. Maar met talent moet je ook werken. Amine (Benchaib, nvdr.) was nergens. En het waren niet enkel de jongeren, maar ook de anciens die het lieten afweten."

Grove borstel

Maes begint dus al aan volgend seizoen te denken. De grove borstel zou wel eens door zijn kern kunnen gaan. "Je hebt ook gezien wat er vandaag gebeurde. Ja, we gaan al naar volgend seizoen beginnen werken, we kunnen niet anders. Ik hoop dat de versterkingen wel kunnen brengen, wat anderen blijkbaar niet kunnen opbrengen. Ja, ik ben hard nu, maar dat moet na zoiets."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties