Club Brugge moet op het matje komen voor racistische spreekkoren aan adres Francis N'Ganga

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 31 reacties
Club Brugge moet op het matje komen voor racistische spreekkoren aan adres Francis N'Ganga

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het parket van de KBVB kan niet lachen met de racistische incidenten in het stadion van Club Brugge. Afgelopen zondag was Francis N'Ganga van Charleroi in alle staten na oerwoudgeluiden aan zijn adres. Blauw-zwart moet zich op vrijdag 16 februari verantwoorden voor dat wangedrag van bepaalde fans.

Het is Pierre Cornez, de woordvoerder van de Belgische voetbalbond, die bevestigt dat Club op het matje moet komen bij de Geschillencommissie Hoger Beroep, die in eerste aanleg bevoegd is voor de behandeling van ongepaste spreekkoren.

Boete en match zonder fans?

Scheidsrechter Wim Smet, die de topper Club-Charleroi (3-3) in goede banen leidde, zal alvast van de partij zijn om zijn kijk op de zaak te geven. Club Brugge riskeert een draconische boete en ook een match achter gesloten deuren behoort tot de mogelijkheden. Al is de kans dat die laatste straf er ook effectief komt eerder miniem.

Minder goed nieuws voor de competitieleider is dat het zich wellicht ook nog aan een sanctie mag verwachten voor de nieuwe incidenten van gisteren - lees er HIER meer over - met met Paul-José Mpoku als slachtoffer. Ook de sterkhouder van Standard werd racistisch bejegend en scheidsrechter Bart Vertenten nam de feiten op in zijn verslag. Krijgt ongetwijfeld (snel) een staartje via het Bondsparket...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties